Vi hör av oss

vi hör av oss

Här kan du beställa ”Vi hör av oss”, en satirisk novellsamling med tema anställningsintervjuer.

En bild av vår tid. Så träffsäker att man rodnar”, enligt P1 Kulturnytt.
En ovanligt rolig novellsamling”, enligt Svenska Dagbladet.
Jag tar 200 kr inklusive frakt för boken, signerad (om du vill). Faktura medföljer leveransen (ca 3 dagar). Du kan köpa den billigare på Adlibris eller Bokus, men varför inte köpa den direkt av författaren? Mer information om boken finner du nedanför beställningsformuläret.

Om Vi hör av oss

Får man ljuga på en anställningsintervju? Vad säger personlighetstesterna om oss, egentligen? Är det sant att alla säljare är själlösa? Måste man jobba i Stockholm för att vara någon på klassåterträffen? I nio lättigenkännliga noveller bekantar vi oss med människor som alla befinner sig på en anställningsintervju. Med lika delar humor och svärta skildras deras strävanden med en välbehövlig distans till karriärjaktens närmast religiösa status. Vi hör av oss är en skruvad bok för alla som någon gång med bultande hjärta suttit på en anställningsintervju eller planerar att göra det. Kort sagt för alla dem som någon gång har hört eller riskerar att höra orden: Vi hör av oss!

Från några recensioner:

SR P1 Kulturnytt anser att jag har en ”genomskådande blick på mänskligt beteende” och tycker att det är ”rasande skickligt gjort” och ”så träffsäkert att man rodnar”.

Arbetarbladet skriver att ”Jacob Sundberg har ett underbart sinne för genanta belägenheter till följd av människors bristande självinsikt eller deras fåfänga” och att boken innehåller ”mycket välsnickrade noveller med klart obehaglig stämning, ofta med en snygg saltomortal på slutet.”

Göteborgsposten tycker att ”de flesta av novellerna och driften med arbetslivsjargongen är för enahanda och förutsägbar för att göra något egentligt intryck”. Däremot skrattade recensenten åt den sista novellen ”Smittar som ebola”.

Samma novell anses däremot av Mittmedias recensent (Nerikes Allehanda med flera) vara den sämsta, men rubricerar recensionen ”Anställningsintervjuerna från helvetet”, vilket känns lämpligt och småkul.

Jönköpingsposten, å sin sida, anser att flera av novellerna är ”roliga på ett lätt skruvat vis” men bedömer den som en ”ojämn samling noveller”, även om en av novellerna beröms för ”filosofisk kvalitet”.

Expressen jämförde novellerna med Monty Python, vilka recensenten tydligen inte uppskattar.

Dagens Nyheter skriver: ”Sundberg vill gärna vara rolig, det är fint, dock hade det underlättat om vitsen inte förklarats så utförligt i förväg. Stilen är lättläst och varierad. Ibland med ett träffande bildspråk…”

Blekinge Läns Tidning skriver att ”det är humor av den där sorten som får en att vilja skruva sig på stolen, kanske rentav vilja försvinna genom jorden”, och att ”Jacob Sundbergs grepp är både roligt och fruktbart”.

Fria tidningen skriver: ”Sundberg är skicklig på att gräva där det gör ont och skildrar träffsäkert vår tids besatthet vid karriärism och personlig utveckling.”

Svenska Dagbladet kallar den för ”en ovanligt rolig novellsamling” och skriver: ”Genom väl avvägda dialoger, rappt språk och märkliga konflikter får novellerna i ’Vi hör av oss’ liv och nerv.”

 

 

Fler medieinslag om boken

Intervju: Smålands Dagblad

Intervju: SVT Kulturnyheterna 

Intervju: Tidningen Karriär

Intervju: Dagen

Mellan raderna (podcast om läsning)

Intervju: Lundströms Bokradio, P1

Intervju: PP3 i SR P3 (ca 1 h 7 min in i klippet)

Intervju: Smålands Litteraturpodd (Jönköpingsposten)

Krönika av Daniel Mathisen: Dagens Arbete

Intervju: Shortcut.se

Intervju: Sjungogudinna

 


Om Jacob

%d bloggare gillar detta: