Tre tusen löften

Jag fick förmånen att skriva en novell för tidskriften Pilgrim, på temat tvivel. Resultatet blev en novell med titeln “Tre tusen löften”. Den handlar om den tvivlande Emil, som söker andlig rådgivning hos sin pastor. Texten är satirisk och bilden av pastorn kan knappast anses smickrande – men den lär oss förhoppningsvis något om vikten av att hantera själar varsamt.

Pilgrim är en ekumenisk kristen tidskrift som utforskar tron som erfarenhet och dess konsekvenser. Redaktör är Peter Halldorf, vars författarskap har gett mig jättemycket genom åren. Extra kul, sålunda, att få bidra till just Pilgrim.
>>Läs mer om Pilgrim

Dela inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Fler inlägg

Tre tusen löften

Tre tusen löften Jag fick förmånen att skriva en novell för tidskriften Pilgrim, på temat tvivel. Resultatet blev en novell med titeln “Tre tusen löften”.

Läs mer »

Tankar om vintertid

Tankar om vintertid Inatt tjänar vi en timme, när sommartid går över till vintertid. Det är en gång per år som dygnet har tjugofem timmar,

Läs mer »

Novell: Ett idealmord

Ett idealmord Smålit – Smålands Litteraturfestival – anordnade en novelltävling 2020 på temat paus. Detta var mitt bidrag. Jag kom ingenvart med bidraget i tävlingen,

Läs mer »
Havsmannen

Havsmannen

Havsmannen Ibland skriver jag ner tankar om böcker jag har läst. De är inte recensioner. De är bara tankar. Jag har för mig att Karl

Läs mer »